2021-07-19 08:18:25• hírek • Közlemény

Szatmár megyei kastélyok is bekerültek a Kastélyok tematikus útja pályázatba

Több Szatmár megyei kastély is bekerült a Kastélyok tematikus útja programba. Ezzel a térség, a helyi kultúra és a szatmári történelmi örökség kiemelt módon válik népszerűsíthetővé, köszönhetően a SMAR.T.OURISM – Kastélyok tematikus újra nevet viselő határon átnyúló pályázatnak.

 

A programnak köszönhetően több figyelmet fog kapni Nagykároly, Sárközújlak, Aranyosmeggyes, Erdőd, Hadad, és Érszakácsi épített öröksége.

A projekt fő kedvezményezettje a Szatmár Megyei Kistérségi Közösségi Fejlesztési Társulás, míg a projekt két másik résztvevője a Kárpátaljai Regionális Tanács alatt működő “Transcarpatia Regionális és Határmenti Együttműködés Fejlesztés” Kommunális Vállalkozás és Felsődomonyai Helyi Tanács.

„Az elsődleges célunk ezzel a pályázattal, hogy fellendítsük a turizmust, továbbá bemutatva a régió kiváló értékeit, a térség vonzerejét is növelni szeretnénk. A szakemberek segítségével kellőképpen meg tudjuk őrizni ezen helyek, sokszor viszontagságos történetét, ugyanakkor a 21. századi körülményeknek megfelelően tesszük elérhetővé a turisták számára. Úgy gondolom, hogy mindkét régió, értéket teremtve csak nyerhet ezen a határon átnyúló pályázaton, úgy kulturális, mint gazdasági és infrastrukturális szempontból.” – nyilatkozta a projekt nyitókonferenciáján Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Közösségek Fejlesztési Egyesületének elnökeként.

A pályázatot a Szatmár Megyei Közösségek Fejlesztési Egyesülete, valamint két ukrajnai partnerszervezet közösen valósítja meg.

A projekt fő tevékenységei a következők: a kastélyok tematikus útvonalának létrehozása kiterjesztett valóság modellek segítségével a 2 régió 10 kastélyához, két játszótér (Szatmár megyében Hadadon, valamint Kárpátalján) és négy információs pont megvásárlása (ebből három Szatmár megyében, Nagykárolyban, Sárközújlakon és Aranyosmeggyesen és egy Kárpátalján), a tematikus útvonal népszerűsítése tematikus térképek és prospektusok kidolgozásával és terjesztésével, promóciós filmek és az útvonal közösségi oldalának létrehozása, két tapasztalatcsere megszervezése a kultúra és az idegenforgalom területén tevékenykedő szervezetek számára, kapu építése a Nevitskiy-kastélyhoz.

A projekt összértéke 380 389,80 euró.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: